Vujović: Posjeta Vučića Bileći istorijski dan


16.04.2024 10:48


„Posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića je istorijski dan za Bileću. Mi koji živimo ovdje se osjećamo sigurnije kada je Srbija uz nas“, rekao je načelnik opštine Bileća Veselin Vujović (SDS), nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. 



Vujović je istakao da je Srbija obećala pomoć toj opštini koja se suočava sa velikim finansijskim problemima zbog duga od skoro 20 miliona KM.

„Predsjednik Vučić je obećao da će Srbija pomoći da se budžet opštine Bileća sanira pa će u narednih par dana Vlada Srbije uplatiti oko 500.000 evra za te svrhe. Srbija će takođe pomoći i oko nekih projekata koje smo kandidovali Vladi Srbije za naredni period. Pomoć Srbije stiže i za dogradnju našeg vrtića, rekonstrukciju biblioteke i za izgradnju sekundarne mreže u MZ Baljci“, naveo je Vujović.

On je dodao da je i predsjednik Srpske Milorad Dodik obećao da će on i Vlada Srpske da učestvuju u saniranju dugova opštine Bileća kroz finansiranje projekata koje će ta opština raditi u narednom periodu.

"Dug od skoro 20 miliona KM nasleđen je od prethodne SNSD vlasti, a u prethodne tri godine smanjen za oko 2,5 miliona, rekao je Vujović.

Predsjednik Srbije danas je posjetio Bileću, gdje ga je dočekao veliki broj građana te opštine.

Sa Vučićem u Bileću su stigli i predsjednik i premijer Republike Srpske Milorad Dodik i Radovan Višković, koji nisu u prethodnom periodu pomogli tu opštinu da sanira dug, koju je ostavila SNSD-ova vlast.



Izvor: BN
Foto: Srna