" />   " />   " />


Srbac: Fudbalski teren pretvoren u pašnjak


16.04.2024 09:31


Nakon gotovo četrdeset godina postojanja, Fudbalski klub Bratstvo iz Poveliča kod Srpca, zvanično je napustio takmičenja u Medjuopštinskoj ligi Laktaši, Srbac, Prnjavor. 

 


Prema riječima predsjednika ovog kluba Predraga Gavranovića, koji je istovremeno obavljao i dužnos trenera, razlog je u nedostatku dovoljnog broja fudbalera u ovoj Mjesnoj zajednici.

Ovaj gest uprave je izazvao iznenadjenje i nezadovoljstvo ljubitelja fudbala navijača , jer Bratstvo za razliku od mnogih drugih sportskih organizacija u opštini Srbac, nije imaalo izraženih materijalnih problema. Poveličani misle da je u pitanju loša organizacija i rad rukovodstva.

 

Otuda su bili spremni da iz revolta čak preoru igralište.

Trenutno je fudbalski teren pretvoren u pašnjak na kome bezbrižno uživaju konji.

A da je sve manje mladih u srbačkim selima potvrdjuju I drugi primjeri. Fudbalski stadiioni su odavno pusti u selima Gornja i Donja Lepenica, Gornji Srdjevići, Sitneši, Župski Razboj, Razboj Lijevče, Bardača…

 

I srbački drugoligaš Sloga oskudjeva kada su u pitanju seniori. Teret je pao na kadete, pa su I rezultati izostali. Trener Slavko Vujić kaže da

Sloga ojačati stasanjem mladih igrača za par godina. Ali u Klubu koji troši najveći dio sredstava izdvojenih za sport iz opštinskog Budžeta, ne uzbudjuju rezultatski neuspjesi. Važno je da se uz pomoć Fudbalskog saveza RS , pored starih renoviranih klupskih prostorija, gradi I novi savremeni objekat svlačionica u okviru koga će biti I funkcionalan bife.



Izvor: BN/S.K.
Foto: S.K.