Stanivuković optužuje Đajića za blokadu Skupštine


25.01.2024 14:05


Nakon jutrošnje dojave o bombi u gradskoj upravi, novinarima se obratio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.



Kaže da sjednice treba da budu redovne i da je to opravdano.

"Đajić je ranije najavio blokadu i to je urađeno dojavom bombe. Ovde nisu došli borci pravi nego borci za fotelju. 18 odbornika je odlučilo da se sjednica danas održi u 9h i oni su došli. Ljubo Ninković, predsjednik gradske skupštine, je rekao da ne može danas nego 1. februara. a došao jutros. Ovi odbornici su potpisali sve i željeli da budu na sjednici, gdje je većina koja poštuje te odluke", kazao je Stanivuković.

Znao sam, kaže Stanivuković, da policija nema legitimitet da prekida sjednicu, ali su nas upozorili na bombu.

"Ja želim da se sjednice održavaju i iznio bih sam bombu da sam znao gdje je. Policija je rekla da je to lažno i podnio sam krivičnu prijavu protiv NN lica protiv onog ko je nazvao. Dobio sam poziv na još jedno saslušanje ali nisu mi rekli zašto. Na takve pozive se neću odazvati dok ne saznam šta je", kazao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima odbornicima se prijeti,11 odbornika je čulo kako je Ninković zvao policiju.

Navodi da je blokada rada parlamenta najavljena još u utorak i da je to, kako kaže, najavio i uradio Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a.

"Sjednice se moraju održavati. 60 dan kako nemamo redovne sjednice, ja imam pravo da zakažem vanrednu. Ništa ovo nije slučajnost danas. Ovo više nije normalna politička borba. 18 odbornika možda ne podržavaju mene lično ali podržavaju napredak grada. Ja sam zahvalan svakom odborniku koji je jutros došao i uprkos pritiscima htio da grad ide dalje i funkcioniše. Na tome ću istrajati i dalje", rekao je Stanivuković.

Podsjetimo da je borba u Banjaluci oko usvajanja rebelansa budžeta za prošlu godinu, na čemu insistira Stanivuković, koga podržavaju pojedini poslanici iz skupštinske većine okupljene oko SNSD-a, čemu se protivi predsjendik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić.



Izvor: BN
Foto: BN