Dodik ne brani narod nego svoje milijarde


08.12.2023 07:42


'Proces protiv Milorada Dodika pred Sudom BiH je njegova lična stvar i kakva god da bude presuda, ona je lično njegova i ne treba je vezivati za Republiku Srpsku',rekla je predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić u emisiji 'MAT' BN televizije. 



Dodik je većinski scenarista i režiser onoga što mu se sada dešava, smatra Trivićeva.

'Srbi su pred tim sudom dobili godine i godine zatvora i niko nije došao da ih brani. Republika Srpska im nije pružala pomoć. Za njima se niko nije okrenuo, a oni su stvarali Republiku. Sad se pred Sudom BiH našao Milorad Dodik koji nema veze sa stvaranjem Srpske jer znam gdje je bio u ratu. Sad mi treba da skočimo i da ga branimo, a znamo da on tu brani svoje milijarde. On ne brani ni čast, ni vlast, ni institucije, ni imovinu“, jasna je Trivićeva.


Ona dodaje da sudbinu Srpske ne treba vezivati za suđenje Dodiku jer će Srpska, kako je rekla, postojati sve dok postoje ljudi koji u njoj žive.

- Dodikov budžet je veći od budžeta svih predsjednika država iz regiona, a to nam govori samo jedno, jasna je Trivićeva.

'Previše se osilio i mislim da će mu to sve izaći na nos. To je šamar u lice narodu i to pokazuje ko je on. On je čovjek bez skrupula i bez ikakvog osjećaja za stvarnost', kaže Jelena Trivić.

Trivićeva smatra da se Srpska ni u čemu ne može porediti sa Srbijom, pa se tako ne mogu porediti ni politike i djelovanje dvojice predsjednika.

Ponašanje predsjednika Vučića je državničko, ocjenjuje Trivićeva.

'Predsjednik Vučić u prvi plan stavlja život građana. Njemu su važni mir i stabilnost, a to privlači investitore u Srbiju. Mir i sigurnost su pretpostavke ekonomskog razvoja jer ako imate nestabilnost, onda najbolje ekonomsko rješenje ne pije vode. Tada nemate okvir u kojem ga provodite, nemate tu sliku, odnosno ram. To bi vam bilo kao da kažete slikaru da naslika najljepšu sliku, a niste mu obezbijedili ram', objašnjava Trivićeva.

Trivićeva je poručila da će na predstojećim izborima u Srbiji podržati listu 'Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane' jer je ta politika mira i stabilnosti kako je istakla, dobra za narod u Republici Srpskoj ali i za čitav region.



Izvor: BN
Foto: BN