Rusija ima velike planove, obratite pažnju na Balkan


16.11.2023 12:12


Obratite pažnju na Balkan. Verujte mi, dobijamo informacije da Rusija ima velike planove. Bliski istok, a drugo odvraćanje pažnje – Balkan. Ukoliko zapadne zemlje i druge države svijeta ništa ne učine, biće ponovo eksplozija tamo - kazao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski. 



On kaže da to nije ništa novo.

'Među državama Balkana postoji kriza i ona nije od juče. Upravo zato se tamo Rusija miješa, da bi jedna balkanska država ratovala protiv druge. Rusija je zainteresovana u odvraćanju pažnje i pomoći. Ima razlike kada ti pomažeš jednoj državi i kada tu pomoć i pažnju moraš da podijeliš između nekoliko njih', kazao je Zelenski, dodajući:

'Između nekoliko država, nekoliko kriza, nekoliko humanitarnih izazova. Ne radi se samo o oružiju, nego i o humanitarnoj pomoći, takođe, ženama, djeci, koji su postali žrtve rata'.

On je dalje naveo i da se obrati pažnja na Moldaviju.

'Verujte mi, Rusija to isto tamo organizuje. Sada oni počinju da destabilizuju situaciju u Moldaviji. Žele da pokažu da nešto tamo nije bilio u redu sa izborima. Zbog čega? Da bi proglasili izbore nelegitimnim i skinuli proevropsku vladu. To je ono što Rusija radi', kazao je Zelenski.



Izvor: BN
Foto: Tanjug/AP