'Je l' usijane glave misle da će ih sutra Dodik sa svojim sinom, svojim kumovima i tajkunima braniti?!'


06.11.2023 09:15


'Je l' usijane i lude glave misle da će ih sutradan Dodik sa svojim sinom braniti ili njegovi kumovi, njegovi tajkuni i ostali koji su stekli silna bogatstva?', upitao je prvi čovjek grada Bijeljina.



Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović komentarisao je na svom Facebook profilu aktuelna dešavanja i napade Izraela na Palestinu, ali se takođe osvrnuo i na dešavanja u Republici Srpskoj.

'Bratoubilački rat između Rusa i Ukrajinaca nas je sve pogodio, posebno pravoslavni narod koji je sa ovih prostora istorijski, kulturno i emotivno vezan kako za Rusiju tako i za Ukrajinu.

Ovih dana gledamo nevjerovatne scene iz Izraela i Palestine, naprosto nerealne, ljudskom umu nepojmljive, i sve to prenosi se uživo, fotografiše, dijeli, društvene mreže su preplavljene užasnim snimcima, na milione pregleda, smrt nam se prenosi uživo, ali niko ne čini ništa, užas traje i dalje... Kao horor film bez kraja, a sa nepoznatim početkom', naveo je Petrović.

'Da li su teroristi iz Hamasa koji su počinili krvavi masakr nad nedužnim civilima u Izraelu  7. oktobra zaista mislili da će time osloboditi Gazu, da će pružiti bolji život Palestincima, da će taj teroristički napad značiti spas za Palestinu?

Da li izraelske oružane snage zaista vjeruju da će zbog besomučnog bombardovanja Gaze i ubijanja na hiljade djece i nedužnih civila proći dobro, da se to neće sve obiti kao bumerang?

Da li svjetske sile koje ćute i ne čine ništa da zaustave ovaj krvavi rat ne misle da onaj Palestinac koji je držao ubijeno djete u rukama i koji je sve izgubio, neće sutradan postati terorista, neki bombaš samoubica, koji će samo banuti u neki tržni centar, na neki vašar ili koncert i pobiti na stotine nevinih ljudi?

Da li ovi naši, iako me sramota što uopšte pišem naši, jer doživljavam transfer blama kada ih vidim kako šetaju sa transparentima 'granica postoji', misle da je to ispravno, da li im doista nije dosta rata, žele li ponavljanje krvavih devedesetih?', upitao je.

Pa ovo područje je, kako kaže, bure baruta, dovoljna je samo jedna kapisla i da sve bukne.

'Komšije sa kojima nema granice neka ne obraćaju pažnju, jer sutradan i da se zapuca prvi će pobjeći ovi 'naši graničari'. Je l' usijane i lude glave misle da će ih sutradan Dodik sa svojim sinom braniti ili njegovi kumovi, njegovi tajkuni i ostali koji su stekli silna bogatstva?', upitao je prvo čovjek grada Bijeljina i dodao:

'Neće ljudi, otići će svi oni u svoje vile i biće ih savršeno briga! Zato pamet u glavu i ne blamirajte se, dosta nam je i rata, i ratnih huškanja i problema, želimo da živimo u miru!'

Kkao kaže, svako ko diplomatski sto zamijeni zveckanjem oružjem nije zaslužio od naroda nikakvo povjerenje jer lako je trgovati tuđim životima, a nedopustivo je trgovati dječijim životima!

'Naprosto shvatite - grijeh se za grijehom valja, za rat su potrebne dvije strane i dovoljne su dvije usijane glave da taj isti rat započnu!', naglasio je Petrović.



Izvor: BN
Foto: BN