Masovna pucnjava u SAD: Najmanje 22 osobe ubijene


26.10.2023 06:29


Najmanje 22 osobe su ubijene, a između 50 i 60 ljudi je ranjeno u pucnjavi u gradu Luiston, u američkoj saveznoj državi Mejn, koja je se dogodila na dvije lokacije u srijedu uveče, prenose američki mediji. Potraga za napadačem je u toku. 



Komesar za javnu bezbjednost Mejna saopštio je da policija još uvijek ne može da potvrdi tačan broj žrtava, ali je izvor iz policije saopštio za Foks njuz da su 22 osobe mrtve. En-Bi-Si njuz javlja, pozivajući se takođe na policijske izvore, da je ranjeno između 50 i 60 osoba.

Državna policija Mejna i okružni šerif su na Tviteru saopštili da se pucnjava dogodila na više lokacija u gradu Luiston, i pozvali građane da pronađu zaklon, ostanu u svojim kućama, i zaključaju vrata, prenosi RTS.

Saopštili su da tragaju za 40-godišnjim Robertom Kardom, koji se smatra 'naoružanim i opasnim'.

Kancelarija policije Luistona objavila je tri fotografije osumnjičenog, koji je, naoružan poluautomatskom puškom, kao i fotografiju belog vozila, pozivajući javnost da pomogne u identifikaciji i pronalaženju osumnjičenog.

Njegov automobil je pronađen u gradiću Lizbon.

'Policija pokušava da locira Roberta Karda, rođenog 4. aprila 1983, u vezi s masovnom pucnjavom u baru 'Schemengees' i 'Sparetime Recreation' ove večeri. Molimo kontaktirajte policiju ako znate gdje se nalazi', poručili su iz policije.



Izvor: RTS
Foto: Tanjug/AP