Izabran najstrašniji film svih vremena


20.10.2023 12:43


Naučnici su u sklopu projekta 'Science of Scare' i ove godine izabrali najstrašniji film svih vremena. Sad je ta titula pripala filmu 'Sinister' iz 2012. godine, u kojem glavnu ulogu ima Itan Houk. Koristili su se novim tehnikama kako bi dobili što bolje rezultate.



Odabrano je 250 ljubitelja filma za projekt koji postoji od 2020. godine, a koji su gledali brojne horore kako bi pronašli onaj najstrašniji. Ispitanici su bili prikačeni na monitore koji su im brojali otkucaje srca, a naučnici su na temelju toga sproveli analizu i otkrili koji film izaziva najveće skokove u otkucajima srca.


Ove godine imali su novi sistem koji je kombinovao otkucaje srca u minuti i varijantu otkucaja srca mjerenih u milisekundama.

Zahvaljujući tome, potvrdili su da je najstrašniji horor "Sinister" iz 2012. godine.

U glavnoj ulozi je glumac Itan Houk koji glumi glavnog lika Elisona Osvalda.

'Pisac o istinitim zločinima Elison Osvald nije imao bestseler više od 10 godina i postaje sve očajniji za hitom. Kada otkrije postojanje filma koji prikazuje smrt jedne porodice, zaklinje se da će riješiti misteriju. Seli svoju familiju u kuću žrtava i kreće na posao. Međutim, kada stare filmske trake i drugi tragovi upućuju na prisustvo natprirodne sile, Elison saznaje da život u kući može biti fatalan', piše u kratkom sadržaju filma.

Na drugom mjestu je film 'Host' iz 2020., a na trećem je bio 'Skinamarink'.

Četvrtoplasirani film 'Insidious' imao je i najstrašniju scenu premda nije precizirano o kojoj se radilo, navodi 'Klix'.



Izvor: Nezavisne
Foto: Pixabay/Ilustracija