Prijava tužilaštvu BiH: Prvi na listi Dodik (VIDEO)


18.10.2022 13:49


On je naveo da prijave uključuju nekoliko stotina lica i nekoliko stotina dokaza. Prvi na listi je Milorad Dodik, a postoji namjera da se lista prijavljenih i proširi.- Predsjednici tri političke opozicione stranke iz RS (PDP, SDS, Lista za pravdu i red) Branislav Borenović, Mirko Šarović i Nebojša Vukanović, danas su podnijeli prijavu Tužilaštvu BiH vezano za organizovanu izbornu krađu.

Nakon predaje prijave predstavnici opozicije su se obratili okupljenim novinarima.

"Mi smo priložili nekoliko stotina dokaza. Na bazi ovoga što smo mi dostavili Tužilaštvu BiH, očekujemo da Tužilaštvo hitno reaguje i da ispita ove ozbiljne navode koje smo dostavili", rekao je Borenović.

Naveo je da prijave uključuju nekoliko stotina lica i nekoliko stotina dokaza. Prvi na listi je Milorad Dodik, a postoji namjera da se lista prijavljenih i proširi.

"Nemojte imati sumnju da ćemo stati, nećemo odustati. Oni koji su krali treba da odgovaraju onako kako je to navedeno po krivičnom pravilniku", rekao je Borenović.

Nakon njega se obratio Mirko Šarović.

"Nas trojica smo stavili potpise na ovu krivičnu prijavu, sa najviše imena i vjerujemo da je sada na djelu pravosuđe, odnosno Tužilaštvo i ostali nadležni organi. Mislimo da je ovo ozbiljan trenutak za cijelo društvo... Vjerujemo u brzu i energičnu reakciju. Sada se vjerovatno išlo na to da se u svaku sredinu gdje SNSD ima većinu promijeni izborna volja za 100, 200 ili 300 glasova.

Ja mislim da je na ispitu cijelo društvo, a ne samo CIK, pravosuđe, već cijelo društvo. Ovo je trenutak u kojem može ići to neko ozdravljenje. Ako je neko krao na izborima, je li vi očekujete da on bude pošten u četiri godine i da vodi ovu zemlju? Stoga mislim da je ovo prekretnica, vjerujemo u nju. Ako se kralo na ovom nivou (predsjednik RS), zašto ne brojati glasove za NSRS, Parlament BiH i člana Predsjedništva BiH. Vjerujem da imamo podršku građana", kazao je Šarović.Izvor: BN
Foto: BN