SLOVENIJA: Avion sletio na cestu! (VIDEO)


05.08.2022 17:05


Avion u kojem su se nalazila dva putnika danas je prinudno sletio na auto-putu kod mjesta Brezje u Sloveniji, a prema prvim informacijama niko nije povrijeđen. Prema snimku razgovora uzrok prinudnog slijetanja je kvar na motoru.
Iz Policijske uprave Kranj saopšteno je da su dobili obavještenje da je mali avion prinudno sletio na magistralni put kod Brezja u pravcu Jesenica, piše portal 24ur.Snimak razgovora između pilota i kontrolnog tornja, koji se može pronaći i na web stranici Live air traffic, svjedoči da je postojao problem s motorom.

Najprije je jedan od pilota rekao kontrolnom tornju da se moraju vratiti u Lesce zbog problema s motorom. Kasnije slijedi još jedan razgovor.

“Motor aviona je otkazao, molim vas da prinudno sletite na magistralni put”, a kontrolni toranj je potom još nekoliko puta pokušao uspostaviti vezu sa pilotima, međutim konekcija je već bila prekinuta, navedeno je na portal 24ur.Mjesto prinudnog slijetanja aviona na auto-putu obezbjeđuje policija. Saobraćaj se odvija brzom trakom.Izvor: 24ur
Foto: Pixabay