" />   " />   " />


Novi talas infekcije: Raste broj kovid pacijenata


20.07.2022 10:15


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Luka u Doboju izvršeno je testiranje 242 laboratorijska uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 141 osobe. 

 


Radi se o 66 muškaraca i 75 žena, od kojih je 19 mlađe, 87 srednje i 35 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 90 osoba je iz Banjaluke, 18 iz Bijeljine, šest iz Foče, četiri iz Gradiške, po tri iz Višegrada, Laktaša i Modriče, po dvije iz Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Rudog i Šekovića i po jedna osoba je iz Bratunca, Broda, Istočne Ilidže, Prnjavora, Sokoca i Ugnjevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o muškoj osobi srednje životne dobi iz Banjaluke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 113.529 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.397 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirana je ukupno 429.431 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 66, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 35, a u ostalim bolnicama 31. Na respiratoru je jedna osoba ( UKC Republike Srpske ).Izvor: BN
Foto: Ilustracija