Vulin: Prisluškivanje Vučića rađeno planski i zlonamerno


10.07.2022 10:27


Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da se tačno zna ko je organizovao mehanizam pomoću kojeg je prisluškivan predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio da je prisluškivanje rađeno planski i zlonamerno."Mi smo svoj posao odradili, sve znamo i sve smo dokazali. Кada će tužilaštvo kvalifikovati delo, ne mogu da govorim o tome, ali da je prisluškivanje dokazano - jeste", rekao je Vulin u intervjuu za "Politiku".

Ministar je ukazao da je ceo predmet sa dokazima MUP predao tužilaštvu, te da je razgovarano i sa bivšom državnom sekretarkom Dijanom Hrkalović, nakon što je davala izjave u medijima da je ministar Nebojša Stefanović čitao te transkripte.

"Njena izjava je dostavljena nadležnom tužilaštvu i sada čekamo kakva će biti njihova reakcija", poručio je Vulin a na pitanje o umešanosti stranog faktora, on je odgovario "ne bez razloga".

Vulin je rekao da predsednik Vučić "ne odgovara nikome osim Srbima" i dodao je on jedini državnik u Evropi koji je rekao da Srbija nikada neće da bude članica NATO-a.

"Jedini je koji nije uveo sankcije Rusiji, jedini je rekao da je Srbija samostalna i da će nastaviti da to bude. Ova vrsta prisluškivanja nije samo pritisak, već uvek i priprema za političko, pa i fizičko ugrožavanje", naveo je on.

Vulin je naveo i da EU od početka prema Srbiji ima licemeran odnos i postavlja "pokretne mete" kada je reč o ispunjenju zahteva za članstvo.

"Sada kažu uvedite sankcije Ruskoj Federaciji, a onda vam nudimo nešto što ne možete da odbijete - da priznate Кosovo. Nemoguće je da oni misle da bismo to stvarno uradili, da se odreknemo jedinog saveznika tokom najvećeg dela istorije, a za ''nagradu'' ćemo se odreći dela svoje teritorije i reći da su vekovi borbe za КiM bili zapravo glupost i budalaština", kaže Vulin.

On ističe da će Srbija za mir učiniti skoro sve, a za slobodu baš sve.

"Moramo da vodimo isključivo računa o sebi. Predsednik Vučić je među retkim svetskim državnicima koji je to stvarno počeo da radi i zato se njegove odluke često ne sviđaju ni Istoku ni Zapadu. Međutim, Srbima su bitne i očigledno daju dobre rezultate", rekao je Vulin i dodao da je interes drugih da Srbija uvede sankcije Rusiji.Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug