Lista stvari na koje bacamo novac bespotrebno!


01.07.2022 11:37


Ovo su stvari na koje bespotrebno BACAMO PARE! Provjerite spisak, pa razmislite da li vam je nešto od navedenog zaista potrebno



Neke stvari kupujemo isključivo iz navike, ne shvatajući da nam one zapravo nisu ni potrebne. Ukoliko prestanete da kupujete bar polovinu sa ovog spiska, uštedećete veliku količinu novca.

 

Probajte i uvjerite se i sami.

 

1. Kafa za poneti

 

Termos za kafu može biti jako dobra investicija, s obzirom na to da radna nedjelja može da prođe sa 100 grama kafe koju pravite kod kuće.

 

2. Tombole, lutrija

 

Ako je ovo navika, probajte da jednu nedjelju zaobiđete kisoke sa tombolom ili kladionice. Čak i marka dnevno, što se ne čini kao veliki trošak, na mjesečnom nivou tu svotu novca možete iskoristiti na mnogo korisnije stvari.

 

3. "Dijetalni" proizvodi

 

Različiti paketi ovih proizvoda, koji kao nekom magijom tope kile, uglavnom su beskorisni i preskupi, i treba ih mjenjati zdravijom ishranom i treningom.

 

4. Fiksni telefon

 

Ako još uvek plaćate pretplatu za fiksni telefon, treba da znate da je to vrlo vjerovatno nepotreban trošak, s obzirom na to da pretplatni paketi mobilnih operatera nude i pozive ka fiksnoj telefoniji, a sve su manje vezani i za internet. Kako trend dalje napreduje, fiksne telefone imaće samo firme.

 

5. Flaširana voda

 

Lakše je da kupite flašu koju ćete puniti na česmi. Učinak je isti.

 

6. Odjeća za trening

 

Šta fali običnoj trenerci i bjeloj majici?

 

7. Aplikacije za mobilni telefon

 

Ako skinete neku aplikaciju besplatno, kasnije se ispostavi da morate da je platite kako bi funkcionisala kako treba. Ako ste do sada mogli bez nje - možete i od sada.



Izvor: novi.ba
Foto: Pixabay