Leteći avion hotel koji 'nikada neće' sleteti na Zemlju


30.06.2022 10:08


Avion hotel 'Sky Cruise' je avion budućnosti koji 'nikada neće' sleteti na Zemlju, pokretan nuklearnom fuzijom, po zamisli autora projekta i prema ambicioznom novom dizajnu koji je upravo predstavljen svetskoj javnosti. 



Do 5.000 gostiju moglo bi jednog dana da se nađu kao gosti koji lete nebom u luksuznim “letećem avion hotelu” na nuklearni pogon.

Ambiciozni dizajn Sky Cruise-a kojim upravlja veštačka inteligencija – koji ima 20 motora pokretanih nuklearnom fuzijom i koji je dizajniran da nikada ne sleti – predstavljen je kako smo rekli u novom videu a i svetkoj javnosti

Konvencionalni avio-prevoznici prevozili bi putnike do i sa Sky Cruise-a, a čak bi i sve tekuće popravke bile vršene u letu

Hashem Alghaili, koji je napravio neverovatno detaljnu maketu ovog neverovatnog aviona, kaže da bi krstarenje nebom na nuklearni pogon “moglo biti budućnost transporta“.

Upitan koliko bi ljudi bilo potrebno da se upravlja gigantskim avionom hotelom, on je izjavio:

“Sva ova tehnologija i još uvek želite pilote? Verujem da će to biti potpuno autonomno!. Ali za Sky Cruise će i dalje biti potrebno mnogo osoblja.”

Promotivni video obećava restorane i džinovski tržni centar na nebu, kao i teretane, pozorišta, pa čak i bazen. U videu se džinovska leteća mašina takođe predlaže kao savršeno mesto za venčanje.

Međutim, ne slažu se svi, sa nekim komentatorima koji koncept Sky (nebeskog) krstarenja opisuju kao “novi Titanik“ – ističući da bi podizanje na spoljnoj strani aviona bilo daleko od aerodinamičnosti i da bi, ako bi se avion pokretan nuklearnim reaktorom srušio, mogao uništi grad.

Jedan nervozni komntator je rekao: “Sjajna ideja da se nuklearni reaktor stavi u nešto što bi moglo da se pokvari i da padne sa neba.

Dok je neko drugi komentarisao .”Siguran sam da bih mogao da priuštim kartu za najnižu palubu bez prostora za noge i bez pristupa salonu“.

Uz velike troškove razvoja, neki su predvideli da će putovanje Sky Cruise hotel avionom koštati pravo malo bogatstvo prenosi mirror

Finansijski upućen komentator na Youtube-u je dodao:
“Iako je ovo interesantan koncept i sposoban da ga izgradi sa trenutnom tehnologijom, ova stvar bi bila super skupa i bez sumnje bi samo bogati mogli da rezervišu ovaj hotel.“

Kako ovaj hotel bi izgledao jednog dana kada bi se sagradio i poleteo pogledajete u videu dole:



Izvor: Zanimljivosti
Foto: Screenshot