Kako ukrasti gorivo iz rezervoara – grčka TV emitovala skandalozni tutorijal


29.06.2022 13:28


Javnost u Grčkoj zapanjena je jer je u jutarnjem programu državne televizije ERT emitovan tutorijal kako da se, uz pomoć creva, prespe gorivo iz rezervoara tuđeg automobila. Cene goriva u toj zemlji ne prestaju da rastu zbog energetske krize.



Morate da koristite automobil, a skupo vam je gorivo? Grčki javni servis nudi rešenje – ukradite ga iz tuđeg rezervoara!
Uvodna špica jutarnjeg programa „Sindesis"

Reakcije javnosti na društvenim mrežama ne jenjavaju nakon što je državni kanal ERT1, u svom gledanom jutarnjem programu Sindesis, prikazao uputstvo, korak po korak, kako se to radi.

„Nije nešto strašno komplikovano… ne treba vam ni posebna cev, čak će i crevo za vodu za balkone poslužiti", objasnio je reporter Kostas Stamu, dok je davao savete o krađi tokom priloga koji je šokirao gledaoce.

Serviser automobila, koji je bio pozvan da se pridruži reporteru u uživo emitovanom segmentu programa, pružio je gledaocima brzi vodič koliko je lako presuti benzin iz rezervoara za gorivo.

Dodatno je pokazao i gde tačno rezervoar može da se probuši, kako bi se ukrao njegov sadržaj, ako bi se prvi metod pokazao previše teškim.




Reakcije na društvenim mrežama bile su burne, uz mnoštvo šaljivih komentara šta bi gledaoci još mogli da očekuju od javnog servisa.

Cene goriva u Grčkoj su poslednjih meseci u stalnom porastu. Cene bezolovnog benzina dostigle su preko 2,50 evra na Rodosu i susednim ostrvima i 2,37 evra u proseku u Atini ovih dana.

Godišnja stopa inflacije u Grčkoj je u maju dostigla 29-godišnji rekord od 11,3 odsto.



Izvor: RTS/Tina Bilankov
Foto: Pixabay