Lažno se predstavljala i radila kao lekar 3 godine!


10.04.2022 11:12


Jedna 31-godišnja žena iz Fracuske je nedavno osuđena na 2 godine zatvora jer se predstavljala godinama lažno kao lekar, a zatim i oftalmolog bez ikakve medicinske obuke i škole!



Sve je počelo 2018. godine, kada je Sonja, 31-godišnja žena iz Moa, u severnoj Francuskoj, odlučila da okuša sreću kao lekar, a da nije prošla nikakvu medicinsku obuku -školu.

Sonja je imala jedino diplomu iz oblasti upravljanja nekretninama, ali nije dozvolila da to stane na put da dobije unosan posao lekara opšte prakse.

Tako je Sonja je falsifikovala gomilu diploma sa Fakulteta u Strazburu i lažnu potvrdu na odboru Reda lekara, i ne samo da je dobila posao, već je tri godine viđala pacijente pre nego što je iko primetio da nema posla da bude lekar.

Lažna lekarka Sonja ne samo da se bavila medicinom skoro tri godine do otkrivanja u oktobru 2021. godine, već je potom prešla na sledeću najbolju profesionalnu karijeru, ovog puta postavši oftalmolog.

Da stvar bude još gora, Sonja je većinu svog vremena kao lekara nosila narukvicu oko gležnja, za zločine počinjene pre njenog imenovanja za lekara opšte prakse.

“France Live” izveštava da je 31-godišnja žena osuđena za “kršenje poverenja” 2019. godine, ali pošto kompanije nisu proveravale njene akreditive, nije imala problema da se predstavlja kao medicinski stručnjak. Nakon što je koristila identitete dva stvarna doktora koji su slučajno delili njeno ime, Sonja je uspela da zaradi skoro 70,000 evra od svoje lažne karijere.

Za tri i po godine koliko je radila kao lekar, Sonja je uradila oko 20 vakcinacija protiv Covid-19, i prepisala razne lekove, iako nije znala šta prepisuje.

Tokom nedavnog suđenja, majka troje dece je objasnila da ju je “vodila potreba za novcem!. Osuđena je na tri godine zatvora, od kojih dve predstavljaju “teško vreme” bez mogućnosti uslovnog otpusta.



Izvor: Zdravlje
Foto: Agencije