Srbija snažno podržava 'Dejtonski sporazum' i protivi se urušavanju prava Republike Srpske (VIDEO)


09.07.2024 10:29


Predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić kazala je da Srbija snažno podržava 'Dejtonski sporazum' i protivi se urušavanjem prava Republike Srpske unutar BiH. Obraćajući se poslanicima, ona je kazala da Srbije poštuje teritorijalni integritet BiH i sve međunarodne sporazume,ali i voli Republiku Srpsku.

- Srbija se zalaže da se sve probleme rješavamo sami, unutar regiona, bez stranih tutora", kazala je ona i dodala da to očigledno ne ide i zato imamo u regionu ovakvo stanje nestabilnosti i tenzija.

- Srbija želi mir i saradnju", naglasila je predsjednica NS Srbije.

Kazala je da nedavna Deklaracija, koja će biti ratifikovana i u parlamentu Srbije ne ugrožava ničija prava i da ona izražava saradnju unutar srpskog naroda.

"Srbija poštuje Dejtonski mirovni sporazum. Molimo i za poštovanje srpskog naroda i uvažavanje svih njegovih prava ma gde da živi. Protivimo se urušavanju Dejtonskog sporazuma, a posebno dovođenje u pitanje opstanka Republike Srpske", rekla je Brnabić.

Predsjednica Narodne skupštine Republike Srbija Ana Brnabić danas je stigla u Banjaluku.

Svečani doček priređen je u NSRS, gdje ju je dočekao predsjednik Nenad Stevandić.

 Održan je i sastanak sa skupštinskim rukovodstvo Republike Srpske, nakon čega treba da počne svečana sjednica NSRS.Izvor: BN
Foto: BN