Pokušaj gašenja SDS-a i ukidanje 9. januara je iz iste kuhinje da bi se nekome dodvorili


18.06.2024 08:06


'Srpska demokratska stranka izlazi na izbore pod imenom SDS – volja naroda, potvrđeno je na Glavnom odboru.' "SDS je smetnja neprijateljima Republike Srpske, ali je preživio, ostaće tu i sigurno će biti alternativa ovom lošem sistemu, izjavio je u rubrici “Bez uvijanja” Jutarnjeg programa BN TV, visoki funkcioner SDS-a i načelnik opštine Lopare Rado Savić.

“SDS je najsnažnija stranka u opoziciji i sigurno pojaviće se na ovim lokalnim izborima u svim opštinama i gradovima i pokušati zaštititi ono što je izborna volja naroda, kako to i stoji u našem nazivu.

Mi smo znali da se priprema jedna vrsta podvale čak i od ljudi iz FBiH. SDS je smetnja neprijateljima Republike Srpske, ali je preživio, ostaće tu i sigurno će biti alternativa ovom lošem sistemu”, kaže Savić.

SDS nastavlja pravnu bitku uključujući i sudski proces pred Ustavnim sudom BiH kako bi pobio odluke Centralne izborne komisije i Apelacionog odjeljenja Suda BiH, rekao je Savić i naveo da su te odluke uskratile izborno pravo i SDS-u i biračima.

“Ne mogu se oteti utisku da je pokušaj gašenja SDS i ukidanja 9. januara povezano i da je to sve ista kuhinja dodvaravanja nekom da bi se privilegije koje imaju zadržale. Mislim da je to jedna jako loša priča i da SDS to ni slučajno neće podržati, a ni narod”, naveo je Savić.

Savić je upozorio da bi ukidanjem 9. januara, eventualno njegovim preimanovanjem u nešto drugo, bila otvorena vrata da se traži nešto sljedeće, a to je ukidanje imena Republike Srpske.

“Čuli smo iz brojnih krugova u Federaciji najave da će tražiti i to, nakon toga ko zna šta sve ne drugo.

Jednostavno mi moramo stati iza 9. januara i u tom kontekstvu SDS je pokrenuo i jednu peticiju koju će naši građani potpisivati na trgovima”, rekao je Savić.

Suština je, kaže Savić, da oni koji su trenutno na vlasti ostanu na pozicijama, a cijena je, kako ističe, velika i platiće je narod, a ne političari.Izvor: BN
Foto: BN