Banjaluka: Uhapšeni zbog krađe teleta i jagnjadi


15.06.2024 09:40


Banjalučani R.K. i R.M. uhapšeni su u akciji "Stočar" zbog sumnje da su izvršili više krađa. Akciju "Stočar" je sprovela Policijska uprava Banjaluka u saradnji sa Policijskim upravama Prijedor i Mrkonjić Grad.

"Navedena lica osumnjičena su da su u periodu od 20.maja do 13. juna ove godine na području Banjaluke, Prijedora i Mrkonjić Grada počinila više krivičnih djela krađe, te da su oštećenim licima pričinila materijalnu štetu od oko 5.000 KM", saopšteno je iz PU Banjaluka.

U saopštenju takođe stoji da je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen pretres kuće, pomoćnih objekata i pokretnih stvari koje koristi lice R.K, te je tom prilikom pronađena i oduzeta sitna stoka (tele i jagnjad), građevinska mašina, građa i cement, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

"U toku je kriminalistička obrada navedenih lica, a sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica R.K. i R.M. biće podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima", navodi se u saopštenju.Izvor: BN
Foto: Pixabay/Ilustracija