Potvrđen opoziv načelnika Višegrada Mladena Đurevića


23.06.2022 19:38


Prema rezultatima današnjeg prebrojavanja glasova pristiglih na referendum za opoziv načelnika opštine Mladena Đurevića koji je održan 12. juna ove godine od ukupnog broja pristiglih glasačkih listića putem pošte, za opoziv je glasalo 148 a protiv opoziva 72 glasača. Ovo su saopštili članovi opštinske izborne komisije koji su uz prisustvo posmatrača stranaka utvrdili da je došlo 222 ispravna listića, a dva su izbačena kao neoznačena.

Predsjednik OIK-a Višegrad Snežana Nešković je rekla da je ukupno 5 730 birača glasalo na referendumu za opoziv, da je od toga 116 bilo nevažećih listića, a ukupna broj važećih 5 614.

Za opoziv Đurevića glasalo je 2 876 glasača a protiv opoziva 2 738 glasača.

Neškovićeva je dodala da je u toku prebrojavanja SNSD podnio nekoliko prigovora na validnost glasova putem pošte i da će o tome svoju riječ OIK dati sutra.

Zanimljivo je da je načelnik opštine Mladen Đurević nakon referenduma izjavio za medije, jer je bio 62 glasa u minusu da će proslaviti pobjedu nakon sticanja glasova putem pošte.

U posljednjih nekoliko dana SNSD je medijskim manipulacijama pokušavao da ubjedi građane da je on pobjednik na referendumu i da ostaje i dalje načelnik, a danas je oko 15 časova čak gradom prošla i slavljenički kolona automobila sa zastavama SNSD-a iako glasovi pošte nisu ni bili početi da se broje.Izvor: BN
Foto: BN