Dizalica zakačila strujni vod, mladić iz Gacka poginuo


20.05.2024 10:29


Mladić V.G. iz Gacka poginuo je u nedelju, oko 11.30 časova u bilećkom selu Pađeni od strujnog udara, potvrđeno je u Policijskoj upravi Trebinje. Policijska patrola iz Bileće je odmah po zaprimanju prijave izašla na lice mjesta radi uviđaja kojim je rukovodio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju i tom prilikom je utvrđeno da je do strujnog udara došlo zbog spoja radne mašine – dizalice i voda visokog napona koji je bio u blizini, ali nesrećni mladić nije upravljao dizalicom.

"Utvrđeno je da je dizalicom upravljao T.K. kada je došlo do spoja ove radne mašine i voda struje viskokog napona, što je izazvalo strujni udar koji je usmrtio V.G. iz Gacka", saopšteno je u policiji, gdje nije precizirano na koji način je u strujno kolo upao nastradali.

Prema nezvaničnim informacijama, međutim, nesrećni mladić je stradao tako što je T.K. dizao metalni kontejner dizalicom koja je nehotično došla u dodir sa strujnim vodom visokog napona, a kontejner je pridržavao V.G. pa se, preko metalnog kontejnera, uključio u strujno kolo.

U Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju su događaj kvalifikovali kao krivično djelo Izazivanje opšte opasnosti iz člana 394. Krivičnog zakonika Republike Srpske, a dežurni tužilac je naredio obdukciju tijela nesrećnog mladića koja se radi danas u Prosekturi Trebinje.Izvor: Nezavisne
Foto: Ilustracija