Utvrđeno kako je nastalo oštećenje na avionu


23.06.2022 11:27


Prema stavu stručnih osoba, oštećenje je prouzrokovano mehaničkim udarcem. Dežurni tužilac Tužilaštva BiH koordinisao je provođenje uviđaja koji je na Aerodromu Sarajevo izvršio uviđajni tim nakon zaprimljene informacije, da je redovnom kontrolom aviona na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letjelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno metkom iz vatrenog oružja.

"Nakon provedenog uviđaja prema preliminarnim nalazima stručnih osoba, ne postoje indicije koje bi ukazale na zaključak da je oštećenje na avionu nastalo djelovanjem vatrenog oružja", potvrđeno je za "Slobodnu Bosnu" iz Tužilaštva BiH.

Prema stavu stručnih osoba, oštećenje je prouzrokovano mehaničkim udarcem.

"Izvršenim analizama utvrđeno je da nema tragova barutnih čestica niti drugih tragova koji bi ukazivali na dejstvo projektila iz vatrenog oružja", naveli su za "SB" iz Tužilaštva BiH.

Podsjećamo, pilot aviona koji je sinoć u ponoć sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo prijavio je oštećenja na avionu. Uočeno oštećenje nije ni na koji način ugrozilo sigurnost leta i putnika.

 Izvor: SB
Foto: EX-YU Aviation News