Karleuša: Građani Srbije da se suzdrže od putovanja u CG


05.05.2024 15:03


Srpska pjevačica Jelena Karleuša pozvala je građane Srbije da se zbog, kako je kazala, 'atmosfere mržnje' suzdrže od putovanja u Crnu Goru ovog ljeta. Ona je to objavila na svom Instagram nalogu.

Karleuša se, nakon što je hotel “Podgorica” otkazao njen nastup zbog govora mržnje prema Crnoj Gori i njenim građanima, odlučila na otkazivanje nastupa u Budvi.

Svoju odluku je opravdala zabrinutošću od “udara ekstremista”. Osim toga, otišla je korak dalje i navela da “Budva i Crna Gora trenutno nisu bezbjedno mjesto za srpske studente i građane Srbije”.


“Dragi moji studenti zdravstvenih fakulteta, Medicinijada 2024. je planirana u Crnoj Gori – Budvi, kao i moj koncert na istoj. Organizator me je obavijestio, da ste zbog mene kupili više od 4.000 karata do ovog momenta, ja sam beskrajno ponosna i zahvalna što me volite i želite da uživate uz moju muziku”, napisala je Karleuša na Instagram storiju.

Navodi da donijela je odluku da ne održi zakazani nastup, pravdajući se da građani Srbije se nalaze na udaru “ekstremista”.

“Kako se zbog uznemirujuće i opasne situacije po građane Srbije, koji su na udaru tamošnjih ekstremista, Medicinijada ne bi pretvorila u politički i medijski obračun sa jednom političkom strujom iz Crne Gore, a najviše zbog vaše bezbjednosti, odlučila sam da kao izvođač ne učestvujem u ovogodišnjem zabavnom programu. U dogovoru sa dekanima i organizatorima, vidimo se u nekom drugom gradu”, dodala je Karleuša.

Budva i Crna Gora, prema njenim riječima, trenutno nisu “bezbjedno mjesto za srpske studente i građane Srbije”.

“Još jednom hvala što ste kupili karte i nadam se da vas ovo pomjeranje neće razočarati. Apelujem na vlasti u Crnoj Gori da garantuju bezbjednost građanima Srbije u toj zemlji, jer ekstremizam, mržnja i primitivizam vode u propast. Takođe savjetujem građanima Srbije da se zbog atmosfere mržnje suzdrže od putovanja u Crnu Goru ovog ljeta. Mi se svakako družimo u vremenu ispred nas, vaša JK”, stoji u objavi Karleuše.Izvor: CDM
Foto: DM