U Realu za četiri puta manju platu, ali...


19.04.2024 07:40


Kilijan Mbape je završio misiju u Pari Sen Žermenu i pitanje je trenutka kada će krenuti put Madrida. Tu više nema nikakvih dilema.''Kilijan Mbape je vrlo zadovoljan svim razgovorima koje ima s Realom. Smatra se kako je samo pitanje vremena kada će saga biti završena'', napisao je Fabricio Romano, novinar koji je najupućeniji u fudbalske transfere.

Zatim je nastavio sa pojašnjenjem situacije.

''Mbape je donio odluku. To je Real Madrid i nema nikakvih dilema. Nikada nije imao nameru da pregovara s drugim klubovima, od prvoga dana. Njegov potpuni fokus je na Real Madrid'', napisao je Romano.

Mbape će u Real kada mu istekne ugovor sa PSŽ, a Francuzi nikako nisu uspjeli da ga zadrže.

''Marka'' je ranije pisala da će Mbape sa Realom potpisati petogodišnji ugovor. Mbape će biti najplaćeniji u timu, ali ne dramatično više od ostalih. Zarađivaće 20 miliona po sezoni i veliki dio novca od marketinških prava.

To znači da će zarađivati gotovo četiri puta manje nego u PSŽ gdje je u posljednje dvije godine po sezoni uzimao 72 miliona. Ipak, očekuje se da naplati ogroman novac kroz marketing, a po nekim procjenama to može da ga učini i najbogatijim na svijetu, piše Nova.

Uostalom, povukao je sličan potez kao Majkl Džordan decenijama ranije, a Majkl je danas milijarder.

Bilo bi gotovo poetično da Mbape posljednji meč u dresu PSŽ odigra protiv Real Madrida u finalu Lige šampiona, ali do tada ova dva tima moraju da izbace Borusiju i Bajern.

Ove sezone je postigao 41 gol na 42 utakmice i ubilježio i devet asistencija. Od kada je stigao u PSŽ odigrao je 302 utakmice uz 253 gola i 107 asistencija.Izvor: Nezavisne
Foto: Tanjug/AP