BiH: Pretukli sudiju pa ga držali na stadionu 5 sati


18.04.2024 11:12


Derbi susret 21. kola Prve lige Tuzlanskog kantona između OFK Međiđa i NK Trebava prekinut je u 80. minutu pri rezultatu 1:0 za domaćine. Razlog je napad na glavnog sudiju meča Zamira Kurbašića iz Gradačca koji je brutalno pretučen.Informacija je potvrđena i zapisnikom sa meča.

„U 80. minutu desio se incident kada je glavni sudija Zamir Kurbašić dosudio kazneni udarac za gostujuću ekipu. Tom prilikom mu je domaći golman Muhamed Haskić opsovao majku, a glavni sudija mu je pokazao crveni karton nakon čega ga je domaći golman udario nogom u predelu ispod kolena, a osoba koja je imala prsluk na sebi, a nije se nalazila na spisku redara, Muhidin Brkić je utrčao u teren zajedno sa još jednom NN osobom i u toj gužvi fizički su nasrnuli na glavnog sudiju. Mahudin Brkić ga je udario pesnicom u predelu stomaka, a zatim nogom u predelu lica dok je glavni sudija bio na zemlji. Osoba NN ga je udarila pesnicom u predelu rebara“, navodi se u zapisniku sa utakmice.

U zapisniku je navedena i napomena da je golman Haskić isključen zbog nasilničkog ponašanja o čemi će biti „opširnije u izveštaju delegata“. Delegat meča io je Samir Džibrić iz Lukavca.

Prema pojedinim navodima, nakon napada je sudija Kurbašič proveo pet sati u prostorijama na stadionu jer iste nije smeo da napusti zbog navijača domaćeg tima koji su ga čekali ispred. Stadion je napustio uz pratnju policije.


OFK Međiđa se povodom ovog incidenta oglasio na svojoj stranici na Fejsbuku:

„Sport u našoj državi nikada neće izaći iz crnog blata. Danas je i definitivno fudbal ugašen. Zamir Kurbašić nek ti je na sramotu, ako uopšte znaš šta je to. Toliko od nas. Više nikad u ovoj jadnoj Prvoj ligi TK. Fujjj“, stoji na stranici Međiđe.Izvor: Sportklub
Foto: Printscreen