Osumnjičeni za ubistvo Danke idu u zatvorsku bolnicu


16.04.2024 11:32


Dejan Dragijević i Srđan Janković osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, biće upućeni na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu čim se za to steknu uslovi, odnosno čim više ne bude neophodno njihovo prisustvo dokaznim radnjama koje se trenutno provode, potvrđeno je 'Blicu' u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. - Dejanu Dragijeviću i Srđanu Jankoviću pritvor po rešenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru ističe 03.05.2024. godine i nakon toga će biti doneta odluka o eventualnom produženju pritvora. U interesu istrage ne možemo vam saopštiti koja će sve lica biti ispitana u svojstvu svedoka u narednom periodu - navode u VJT Zaječar.

Dejan Dragijević je priznao da je devojčicu zadavio nakon što je udarena automobilom a njeno telo je premešteno sa deponije gde je prvobitno bilo ostavljeno. Brat Dejana Dragijevića Dalibor je takođe bio priveden međutim on je preminuo u zatvoru i u četvrtak je sahranjen.

- Zapisnik o obdukciji sada pokojnog Dalibora Dragijevića tužilaštvu još uvek nije dostavljen. Ne može se na egzaktan način utvrditi stepen alkoholisanosti Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića u trenutku kada su dete udarili kolima, zbog proteka vremena od momenta udara kolima do njihovog hapšenja - kažu u VJT Zaječar.

Radoslav Dragijević, otac osumnjičenog Dejana Dragijevića je takođe saslušan pred VJT u Zaječaru gde se branio ćutanjem, a od strane sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru određen mu je pritvor u trajanju do 30 dana.

Policija nastavlja potragu za telom dvogodišnje Danke Ilić, i do sada je korito Zlotske reke od sela Zlot ka Sumrakovcu kao i rezervoari za vodu. Obojica osumnjičenih za ubistvo male Danke su bili zaposleni u JKP „Vodovod“ Bor, i iz tog razloga se pregledavaju cisterne i rezervoari jer su upravo oni znali raspored tih rezervoara i obilazili ih redovno.

 Izvor: Blic
Foto: DRUŠTVENE MREŽE/ZORAN ILIĆ/RINGIER