„Autoputevi RS“ sele u Laktaše


09.04.2024 15:19


'Autoputevi Republike Srpske' planiraju da grade novu upravnu zgradu u blizini naplatnih kućica u Laktašima koja će koštati oko sedam miliona KM, saznaje CAPITAL. Trenutno se radi idejno rješenje, a ako prihodi „Autoputeva“ to budu dozvoljavali, gradnja bi trebalo da počne krajem ove godine.

Sadašnje sjedište „Autoputeva RS“ je u centru Banjaluke, u blizini Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Zgrada je u vlasništvu ovog preduzeća, a „Autoputevi“ planiraju da je prodaju kao i poslovni prostor koji imaju u Gospodskoj ulici.

Direktor „Autoputeva RS“ Nedeljko Ćorić za CAPITAL potvrđuje da je u planu gradnja upravne zgrade u Laktašima koja će imati pet spratova.

„Vidjećemo da li ćemo uspjeti da realizujemo ono što smo planirali, s obzirom na prihode i na zadržana sredstva koja imamo kod UIO BiH. U svakom slučaju, imamo u planu da gradimo novu upravnu zgradu u skladu sa standardima neophodnim za funkcionisanje preduzeća kao što su „Autoputevi RS“. Plan nam je da je sagradimo na svom zemljištu u neposrednoj blizini naplatne stanice Laktaši“, rekao je Ćorić.

On je istakao da će, po njihovim procjenama, prodajom dva prostora koja imaju u centru Banjaluke obezbijediti dovoljno novca za gradnju nove zgrade u Laktašima.

„Međutim, te prostore ne možemo prodati dok ne izgradimo novu zgradu i zbog toga gradnja zavisi od prihoda. Ne sumnjamo da ćemo objekte u centru Banjaluke uspjeti prodati, ali to ne možemo uraditi dok ne izgradimo novu kako bismo imali gdje preseliti“, naglasio je Ćorić.

 

 


Izvor: Capital
Foto: Fejsbuk/Autoputevi RS