Nestanak struje odgodio suđenje krim-tehničarima u slučaju 'David Dragičević'


15.03.2024 09:51


Zbog nestanka struje u Osnovnom sudu u Banjaluci odloženo je suđenje Mikici Marijancu i Zoranu Bošnjaku, krim-tehničarima Policijske uprave Banjaluka, koji su optuženi za sprečavanje dokazivanja u istrazi ubistva Davida Dragičevića. 



Samo deset minuta prije nastavka suđenja Marijancu i Bošnjaku hodnici Osnovnog suda u Banjaluci ostali su u mraku.

Agregat koji bi u slučaju nestanka struje trebalo da obezbijedi nesmetan rad, nije u funkciji, a iz "Elektrokrajine" je saopšteno da se radi o iznenadnom kvaru na mreži za koji se ne zna kada će biti uklonjen.

Novo suđenje zakazano je za 26. mart u 13 časova. Istog dana u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske u slučaju optuženih krim-tehničara nastupiće apsolutna zastara.

Marijanac i Bošnjak su optuženi da su 25. marta 2018. godine u namjeri da spriječe dokazivanje eventualnih bioloških tragova u istrazi ubistva uklonili ili uništili donji veš Davida Dragičevića.

Osnovni sud u Banjaluci je do sada u dva navrata oslobađao optužene od krivične odgovornosti, ali je Okružni sud u Banjaluci u oba navrata ukidao prvostepene presude i slučaj vraćao na novo suđenje.



Izvor: BN
Foto: BN