BIZARNO: Bolest zbog koje majka ne podnosi smeh svoje dece


29.02.2024 09:30


Karen Kuk iz Sautporta pati od bizarne bolesti medicinski poznata kao hiperakuzija. Ona kaže da joj buka, glasovi njenih prijatelja, muzika ili smeh njene dece ono što ne može da podnese jer joj izaziva jak bol u glavi.



Karen Cook iz Velike Britanije je do pre 18 meseci radila kao kabinsko osoblje i živela je sasvim normalnim životom sa svojim mužem i njihova dva dečaka. Ali onda je počela da doživljava nešto čudno i bolno.

Većina nas zadrhti pri pomisli da izgubimo čulo sluha, ali šta ako je to isto čulo pojačano do te veličine da svakodnevni zvukovi, bez obzira koliko umirujući, postanu nemogući za slušanje?

To je ono što je Karen počela da doživljava 2022. godine kada joj se iznenada pojavila retka i pomalo bizarna bolest hiperakuzija. Odjednom, zvuk je za nju postao mučenje. Glasovi voljenih osoba, smeh njene dece, ćaskanje sa prijateljima ili slušanje njene omiljene muzike izazivali su njene nepodnošljive i jake glavobolje do te mere da je počela da se izoluje samo da bi ih naterala da prestanu.

“Kao da mi je neko sipao vrelu lavu u uši i glava mi gori, boli me cela glava, posebno iza očiju. To je kao migrena, kao da želite da otvorite svoju glavu da biste ublažili pritisak”, rekla je Karen za DailyMail.



Izvor: Zanimljivosti
Foto: Pixabay/Ilustracija