Nestorović i Pavić napustili pokret 'Mi - Glas iz naroda'


22.02.2024 08:08


Jedni od osnivača pokreta 'Mi - Glas iz naroda' Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić napustili su taj pokret, saopšteno je danas. Pokret "Mi - Glas iz naroda" saopštio je na svom sajtu da je "u toku procesa preobražaja pokreta" došlo do izvesnih nesporazuma unutar rukovodstva koje čini sedam članova, i da su Nestorović i Pavić juče "demonstrativno napustili pokret".

"U senci nesporazuma i insinuacija protiv nekih od osnivača, Branimir Nestorović je ultimativno tražio da on bude predsednik, iako je bilo dogovoreno da se ostane pri izvornom principu kolektivnog rukovodstva koje čini sedam osnivača. Na glasanju taj ultimatum Nestorovića nije dobio podršku većine osnivača i on je potom demonstrativno napustio pokret, a za njim i Aleksandar Pavić", dodaje se u saopštenju.


Dodali su da pokret nastavlja sa planiranim radom i preobražajem u političku stranku i da će njime rukovoditi Veće pokreta koje čini pet osnivača, Siniša Ljepojević, Mitar Kovač, Jovan Janjić, Branko Pavlović i Dragan Stanojević.

"Prema tome, u radu pokreta sve ostaje po starom i planirani ciljevi se ostvaruju. Drugim rečima, pokušaj razbijanja pokreta nije uspeo i rad se nastavlja bez onih koji su njegovo razbijanje pokušali da izvedu. Vreme će pokazati koji su bili stvarni motivi i ciljevi razbijanja pokreta", dodaje se u saopštenju.

Tim povodom, sutra, u 13 časova u Medija Centru u Beogradu biće održana konferencija za novinare pokreta "Mi - Glas iz naroda".

 Izvor: Kurir
Foto: Agencije