Doboj: Uhapšena maloljetna kćerka ubijenog Kulišić


01.02.2024 12:14


Maloljetno lice lišeno slobode u istrazi krivičnog djela „Teško ubistvo", saopšteno je iz PU Doboj.



"Policijski službenici Policijske uprave Doboj, 31.01.2024. godine, lišili su slobode jedno maloljetno lice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Teško ubistvo“ iz člana 125. Krivičnog zakonika Republike Srpske u vezi sa članom 37. „Saizvršilaštvo“ istog zakona", stoji u saopštenju i dodaje se:

"Navedeno lice je istog dana predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju i istom je od strane Osnovnog suda u Doboju određen pritvor."


Kako saznajemo, uhapšena je maloljetna kćerka ubijenog Saše Kulišića, koja je učestvovala u ubistvu.

Ona je, navodno, sipala tablete ocu u limunadu ili vodu.

Podsjetimo, policija je ranije uhapsila Kulišićevu suprugu Andreu Kajganić (33), koju terete da ga je izbola nožem i Dražena Lazarevića (19), za koju je utvrđeno da joj je ljubavnik.

Inače, Kulišić je brutalno ubijen nožem na izletištu Preslica, a njegovo tijelo je pronađeno vezano za drvo. Usta i oči bili su mu oblijepljeni selotejp trakom, a sumnja se da je motiv zločina ljubomora.

Djelo je okarakterisano kao teško ubistvo i za to djelo je prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske predviđena kazna zatvora od deset do četrdeset godina zatvora.

 



Izvor: BN
Foto: FACEBOOK-SCREENSHOT, SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER KOMBO