Ranjena nastavnica tuži Kecmanoviće


01.02.2024 09:39


Nastavnica koja je teško ranjena u masakru u OŠ 'Vladislav Ribnikar' u Beogradu, podnijela je Višem sudu u Beogradu tužbu protiv Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja dječaka koji je počinio taj zločin, rečeno je Tanjugu u tom sudu.Nastavnica istorije Tatjana S. podnijela je tužbu protiv Kecmanovića za naknadu nematerijalne štete usljed pretrpljenog fizičkog bola, straha, umanjenja životne aktivnosti i naruženost.

Iz suda navode da je tužba protiv bračnog para Kecmanović podnesena, jer oni ne odgovaraju za zločin koji je on počinio, ali odgovaraju za štetu koje uzrokuje njihovo maloljetno dijete usljed lošeg vaspitanja, rđavog primjera ili porodičnih navika koje su mu roditelji dali, prenosi Tanjug.

Ovo je treća tužba u parničnom postupku protiv roditelja maloljetnog K. K, koji je 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara te škole.

Prvu su podnijeli članovi porodice jedne djevojčice koja je poginula tog dana, a drugu 27 članova porodica ubijenih.

Krivični postupak protiv roditelja, instruktora i vlasnika streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloljetnik vježbao pucanje, počelo je u ponedjeljak i tada je odlučeno da ono bude zatvoreno za javnost.Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug