Google Maps uskoro prikazuje i cijenu putarina na rutama


15.06.2022 09:19


Kompanija Google je najavila novu funkciju za svoje mape - cijene putarina na rutamaNe sumnjamo da ste mnogo puta brinuli o preostalom kreditu na ENP uređaju.

Ukoliko ne koristite ENP, sigurno ste se našli u situaciji kada vam nedostaje novca, a vi ne znate koliko ćete morati da platite na putarine.

Kako bi riješio ovaj problem, Google je uveo novu funkciju uGoogle maps.

Korisnici su već imali prikaz ruta koje sadrže, odnosno ne sadrže putarine, ali nova funkcija je otišla korak dalje.

 "Kako bismo olakšali izbor između puteva sa naplatom putarine i redovnih puteva, po prvi put uvodimo cijene putarine u Google Maps“, piše u objavi kompanije.
Kako funkcioniše prikaz cijena putarine

Prije nego što započnete navigaciju u aplikaciji, vidjećete procijenjenu cijenu putarine do vašeg odredišta.

Google se oslanja na „pouzdane informacije“, dobijene od lokalnih organa za naplatu putarine, kako bi došao do procijenjenih naknada za putarinu.

„Razmatramo faktore poput toga da li imate propusnicu za putarinu ili ne, koji je dan u nedjelji, kao i koliko se očekuje da će putarina koštati u određeno vrijeme kada ćete prelaziti naplatnu rampu“, objasnio je Google.

Dalje, korisnici će imati opciju u okviru podešavanja da prikažu cijene putarine sa ili bez propusnice za putarinu. To je zato što se u određenim oblastima u mnogim geografskim područjima cijene mijenjaju na osnovu načina plaćanja koji ljudi koriste.Izvor: Mondo
Foto: Pixels