Dijete umrlo od gladi sjedeći pored mrtvog oca


17.01.2024 14:21


Dvogodišnjak Bronson Batersbi je umro od gladi nakon što je dvije nedelje bio u kući pored svog mrtvog oca, otkrila je njegova porodica.



Bronson Batersbi pronađen je sklupčan u pidžami pored svog oca Кeneta (60), za kojeg se vjeruje da je doživio srčani udar ubrzo nakon što je posljednji put viđen živ krajem decembra.

Socijalni radnik je 2. januara posjetio njihov dom u Skegnesu, Linkolnšir, u rutinsku posjetu, ali nije dobio odgovor i kontaktirao je policiju.

Ponovo su ih posjetili 4. januara, ali opet nije bilo odgovora. Socijalni radnik je ponovo tog dana kontaktirao policiju.

Tijela Кeneta i Bronsona – koje su socijalni radnici posjećivali svake nedelje – nisu pronađena sve do 9. januara kada je sama socijalna radnica koristila ključ od stanodavca da uđe u kuću.

Od prizora se umalo onesvijestila a sličnu reakciju, praćenu suzama, imali su i lokalni policajci.

– Kenet je imao problema sa srcem, ali ništa nije ukazivalo na srčani udar. Obožavao je sina. Kasno ga je dobio, potom ih je njegova supruga napustila. Bili su sve jedan drugom. Sada su ponovo zajedno negdje gore – rekao je jedan član familije.

Majka dječaka, Sara Pis (43), posljednji put je vidjela sina prije Božića nakon svađe sa bivšim mužem.

– Da su socijalne službe uradile svoj posao Bronson bi još uvijek bio živ. Ali nisu ništa uradili. Ne mogu da vjerujem. Ne mogu im dozvoliti da se izvuku sa ovim. Imao sam rezultate obdukcije. Bronson je umro od gladi jer mu je tata umro – rekla je.



Izvor: Agencije
Foto: Facebook