Debevec molio Sudsko vijeće: Pustite me...


16.01.2024 17:37


U Sudu BiH je završeno ročište suspendovanom predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu i bivšem šefu OBA-e Osmanu Mehmedagiću.



Odbrane Mehmedagića i Debevca su tražile mjere zabrane, dok je Tužilaštvo BiH tražilo produženje pritvora za još dva mjeseca. Odluku će Sudsko vijeće donijeti u zakonskom roku.

Advokatica Debevca Tatjana Savić je kazala da se ne radi o proširenju istrage nego činjeničnog opisa.

Ranko Debevec se obratio Sudskom vijeću kojim predsjedava sudija Braco Stupar te kazao da mu se, između stalog, stavlja na teret saslušanje supruga njegove sekretarice Jasne Kulin.

- Tog čovjeka sam jednom u životu vidio, nemam nikakve veze s tim čovjekom, niti ikakvu komunikaciju. Molim Vas da zaustavite igranje s mojom sudbinom i slobodom, to je apsurdni svjedok koji nema nikakve veze sa mnom.

Molim Vas da zaustavite agoniju s pritvorom i da mi se odrede mjere zabrane i da se poštuju moja ljudska prava. Nikakvu komunikaciju ni sa kim nemam, niti mogu imati, a Tužilaštvo navodi kako sam bio uticajna osoba.

Nisam više nikakva uticajna osoba u pravosuđu, mogu samo bježati od mene i zato molim da se poštuju moja ljudska prava. Zbog muža sekretarice Jasne Kulin moram biti u pritvoru - rekao je Debevec.




Izvor: Avaz
Foto: Fena