Pronađena trojica dječaka koji su nestali u Hrvatskoj


12.01.2024 07:12


Sva trojica dječaka, koja su nedavno nestala u Hrvatskoj, pronađena su živa i zdrava, javljaju hrvatski mediji. Nakon nestanka 14-ogodišnjaka juče u Zagrebu i još dvojice dječaka iz Zagreba i Rijeke policija je pokrenula potragu, ali se, kako prenosi hrvatski Indeks, ispostavilo da su neki dječaci odlučili da produže zimske praznike i ne vrate se u dom.

'Dobio sam informaciju da je jedan od tih dječaka naš štićenik koji se nije vratio u našu ustanovu nakon školskih praznika. Mi smo stupili u kontakt s centrom i stupili smo u kontakt s majkom. On bi sada trebalo da bude na putu prema ustanovi', rekao je direktor Centra za pružanje usluga doma socijalnog rada Dugave Božo Vrkljan.

Tokom nekoliko proteklih dana hrvatskoj policiji je prijavljen nestanak trojice dječaka rođenih 2009. godine, dvojica se nakon praznika nisu vratila u domove za decu u kojima su smešteni - jedan u Brezovici, a drugi u zagrebačkim Dugavama, dok je u međuvremenu, potraga za dječakom u Rijeci obustavljena jer je pronađen.

Prvi je 7. januara nestao Ivan Šnajdar, koji se udaljio s adrese u Zagrebu, dan kasnije u Rijeci je nestao Lukas Kiralj Jeremić, a istog dana u Zagrebu je nestao i Patrik Geck.

(Dnevnik.hr ) Foto:Izvor: Dnevni.hr
Foto: MUP Hrvatska