" />   " />   " />


Protest roditelja - kasne isplate za tuđu njegu


03.01.2024 09:43


Ispred Gradske uprave u Banjaluci okupili su se roditelji djece sa poteškoćama u razvoju, koji su nezadovoljni zbog neisplaćenih sredstava od strane grada Banjaluka. 

 


Kljaić Aleksandar, roditelj djeteta sa autizmom, objašnjava tešku finansijsku situaciju u kojoj se nalaze.

'Većina roditelja ne radi, često nemaju ni marke i snalaze se. Ne zanima nas ni skupštinska većina ni gradonačelnik. Postoji novac koji je namijenjen za nas, tražimo samo ono sto nam pripada', kaže Kljajić.

Ivona Šunkić, majka djeteta sa posebnim potrebama, kaže da u Banjaluci više od 500 djece ispašta zbog političkih prepucavanja.

'To im je jedino primanje u mjesec dana. Imamo kategoriju koja najviše pati zbog političkih prepucavanja. Gradonačelniku i skupštinskoj većini poručujem da se prestanu prepucavati preko ledja gradjana', izjavila je Šunkić.

 

Nakon obraćanja roditelja, pred njih je izašao gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je saslušao okupljene i obećao da će uraditi sve što je do njega kako bi problemi roditelja bili riješeni.

Roditelji su nakon obraćanja Stanivukovića izrazili sumnju i još jednom ponovili da ih ne zanima politika, već rješavanje njihovih problema.

 


Izvor: BN
Foto: BN