Bukti rat unutar Dodikove koalicije u Bijeljini


30.12.2023 08:13


Politički rat u Bijeljini i to među onima koji su bili zajedno više ne tinja nego se otvoreno vodi preko lokalnih portala. 



Sve je počelo nakon što je prvi čovjek Gradskog odbora SNSD-a Miroslav Milovanović najavio 'čistku' kadrova u Semberiji, koji su, kako je kazao, vrlo nekorektni prema SNSD-u ili su ogroman teret ne samo za SNSD već i za Milorada Dodika lično.

Uslijedio je odgovor od koalicionog kolege i poslanika u Klubu SNSD-a u NSRS, lidera RSS, Slavena Ristića, koji je Milovanovića pozvao da bude za primjer i prvi napustu funkciju direktora Voda Srpske.


Uzvraćajući Ristiću, Milovanović je poručio da mu ne može ispuniti želju, jer je već razriješen Darko Mitrić, kadar Ristićeve RSS, sa mjesta rukovodioca filijale FZO RS u Bijeljini.

'Ali evo, obećavam da će sljedeći kadar koji ćemo razriješiti biti odbornica RSS u gradskoj skupštini Ivana Stanišić, koja je pored toga i član UO JU Vode Srpske', naveo je Milovanović.

 

 

TU NIJE KRAJ

 

Oglasio se saopštenjem razriješeni Mitrić (RSS) koji tvrdi da je danas lično podnio zahtjev za sporazumni raskid ugovora na poziciji rukovodioca bijeljinske filijale Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, jer, kako navodi, nije htio da dopusti da ga smjenjuju ili razrješavaju Miroslav Milovanović i njemu slični likovi.

'I u životu i u politici važi ona narodna - sve što radiš drugome, sebi radiš, i dobro i loše. Tako će biti i sa Milovanovićem. I ja se slažem sa Milovanovićem da je potrebno smijeniti kadrove koji su teret SNSD-u i Miloradu Dodiku u Semberiji. Najbolji dokaz da je veseli Miško u pravu jesu rezultati referenduma za opoziv gradonačelnika Bijeljine', navodi Mitrić.

 

16 STRANAKA PROTIV PETROVIĆA

 

Podsjetimo da su samo prije nekoliko mjeseci Milovanović i Ristić, kao još 14 manjih političkih stranaka u ovom gradu bili udruženi u borbi protiv gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića iz SDS-a, kojih ih je na referendumu o njegvom opozivu 'potukao do nogu'.

Koalicija od 16 stranaka se raspala, a borba unutar Gradskog odbora SNSD-a se i dalje vodi između nekoliko frakcija u toj stranci.



Izvor: BN
Foto: BN