SNSD odustao od smjene Heleza da sačuva Košarca (VIDEO)


22.12.2023 07:59


"To je vrlo loša poruka za Republiku Srpsku jer se time praktično ide u priznanje stvari koja je za nas veoma opasne. Ja mislim da to nije tačno i mislim da je SNSD pristao na to da Srpska opet dobije još jedan međunarodni šamar i još jednu oznaku crne tačke time da se neki vojnici pripremaju kod nas. SNSD je pristao da to prihvati samo da bi sačuvali ministra Košarca", mišljenja je Crnadak. 



'SNSD je danas Republiku Srpsku doveo u opasnost i pristao da Srpska još jednom dobije međunarodni šamar', rekao je Igor Crnadak, šef Kluba poslanika u PDP-a u NS Republike Srpske u smisiji 'MAT' BN TV.
SNSD je danas u Predstavničkom domu PS BiH odustao od povlačenja inicijative za smjenu ministra Heleza koji je tvrdio da na teritoriji Srpske postoje vojni kampovi za obuku, a koju su tako bombastično najavljivali.

To je vlast Srpske demantovala, kaže Crnadak, ali povlačenje inicijative za smjenu Heleza navodi na zaključak da je on bio upravu.

'To je vrlo loša poruka za Republiku Srpsku jer se time praktično ide u priznanje stvari koja je za nas veoma opasne. Ja mislim da to nije tačno i mislim da je SNSD pristao na to da Srpska opet dobije još jedan međunarodni šamar i još jednu oznaku crne tačke time da se neki vojnici pripremaju kod nas. SNSD je pristao da to prihvati samo da bi sačuvali ministra Košarca', mišljenja je Crnadak.

On smatra da najveća opasnost po Srpsku su dolazi iznutra.

'Republiku Srpsku niko ne može da ugasi, ne mogu nam uzeti nadležnosti, ne mogu unitarizovati BiH. Imamo svoj ustav i nadležnosti, imamo status države u državi. Imamo međunarodno verifikaciju od Dejtona, apsolutno međunarodno priznanje svih nadležnosti koje nam ne mogu oduzeti, ali ih možemo izgubiti. Zato pozivam dežurne patriote da se time ne igraju, da ne ugrožavaju Srpsku i ono što ima', rekao je Crnadak.

Sankcije pod kojima se nalaze najviši rukovodioci Republike Srpske su zastrašujuće i najstrašnije je što se prenose na Srpsku, kaže dalje on.

Dodaje da su one posljedica želje rukovodstva Srpske da obavezno budu u nekom sukobu jer oni stalno pokušavaju da nas posvađaju sa svim adresama u svijetu.

'Sankcije kompletnom rukovodstvu Srpske i kompletnom rukovodstvu SNSD-a postaju teret Republici Srpskoj. Ti ljudi postaju kamen oko vrata Srpskoj', zaključio je Crnadak.

 



Izvor: BN
Foto: BN