Vučić: Većinska Srbija voli Srpsku poštujući BiH


20.12.2023 19:12


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima Republike Srpske na svom Instagram profilu, navodeći da to čini prvi put u životu.



'Obraćam vam se u ime svih građana Republike Srbije i želim da vam se izvinim zbog strašne kampanje koju protiv vas, naših sestara i braće, vodi jedan deo političke javnosti u Beogradu. Jedan deo onih koji nikako ne mogu da se pomire sa Bog zna kojim uzastopnim porazom i koji po svaku cenu žele da dođu na vlast pa makar to učinili i preko vaših leđa, makar vas okrivili za svoje poraze, iako im ama baš ni za šta niste krivi.

Znaju oni dobro koliko je mali broj ljudi iz Republike Srpske glasao, u skladu sa zakonima ove zemlje Republike Srbije, u skladu sa ustavom Republike Srbije i baš onako kako su i njihovi kontrolori na biračkim mestima potvrdili, mirno, civilizovano i onako kako to priliči ozbiljnim ljudima.

Hoću da vam se izvinim i da vam kažem da većinska Srbija, srpski narod vole Republiku Srpsku uvek poštujući Bosnu i Hercegovinu. Mi volimo Republiku Srpsku, nikada se nećemo odreći svog naroda. I uvek ćemo biti uz vas i nećemo bežati i nećemo se sklanjati od onih koji bi da nas sa vama posvađaju. Želim takođe da vam kažem da ne brinete, mnogi spolja koji bi želeli da namestnu njihova rešenja kako bi dobili banana državu od Srbije, neće proći sa svojim namerama. U ime građana Srbije, u ime celog našehg naroda, vama ali i svima u Srbiji želim da poručim "Odbranićemo izbornu volju naroda i u to nema nikakve sumnje', naveo je Vučić u obraćanju građanima Republike Srpske.



Izvor: BN
Foto: Instagram