Eksploatacija litijuma nije dobrodošla, narod će pružiti otpor!


15.12.2023 07:15


'Iza priče o litijumu u opštini Lopare stoji veliki kapital, ali njegova eksploatacija nije dobrodošla, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović u emisiji 'MAT' BN televizije. 



'Zato smo mi rekli ministru industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petru Đokiću: Sačekaće vas narodni štit. Narod sve zna. Zato će narod pružiti otpor u Loparama i Ugljeviku i u našoj Bijeljini', kategoričan je Petrović.

A, upravo je ekologija uzdrmala odnose u SDS-u, zbog Eko Depa sa načelnikom Ugljevika Vasilijem Perićem i litijuma, sa načelnikom Lopara Radom Savićem. Dogovora nema oko smeća i litijuma nema jer iza svega stoji politika, kaže Petrović.

'Ja nisam čovjek koji kalkuliše, nastupam transparentno, prozivam javno one koji sarađuju sa vladajućim režimom. Milorad Dodik je toliko godina na vlasti jer ima pomagače u opoziciji. Imamo i trojanske konje.

Poručujem načelniku Ugljevika da povuče dokumenta koja govore da sarađuje sa vladajućim režimom. Načelniče opštine Lopare, povuci dokumenta koja govore da sarađuješ sa vladajućim režimom', jasan je Petrović.

'Osuđujem igru sa krupnim kapitalom', poručio je Petrović.



Izvor: BN
Foto: BN