Odbornik SDS u Loparama vratio mandat zbog sumnje u prevaru oko litijuma


13.12.2023 12:22


Odbornik Srpske demokratske stranke u Skupštini opštine Lopare advokat Milanko Tošić vratio je mandat stranci zbog nezadovoljstva dešavanjima u toj opštini vezanim za otvaranje rudnika litijuma.



'Ne želim da budem dio niti jedne političke stranke u vremenu koje slijedi. Na priču o litijumu mora da se stavi tačka odmah i da se da do znanja svima da je o izgradnji rudnika suludo i raspravljati', kazao je Tošić.

On smatra da je svaka priča o eventualnom referendumu kao i studijama izvodljivosti ili ekonomskoj opravdanosti je obmana, paravan kojim bi se prikrila istina i označio početak projekta, koji znači kraj za, kako navodi, moju opštinu i moje sugrađane.

'Sudbina Lopara neće i ne može biti određena od strane potplaćenih stručnjaka i korporacija, naručenih studija, čiji je jedini cilj sticanje što većeg profita uz minimalna ulaganja', naglasio je Tošić.

Svima koji su se, kako kaže, odvažili i pomislili da ovo može proći, poručio bih da mi ne odlučujemo da li ćemo ići u bitku po tome kakva je sila koja nas napada, nego po tome koliku svetinju branimo.

'Ono što nam slijedi, k nije laka borba i da bismo sačuvali naš kraj potrebno je da se svi ujedinimo i svima jasno stavimo do znanja da Majevica, Lopare, kao i susjedne opštine nemaju alternativu', zaključio je sada već bivši odbornik SDS u skupštini Lopare.

(BN) Foto:



Izvor: BN
Foto: Ustupljena fotografija