Nadrealno: Snimak automobila prije eksplozije (VIDEO)


23.11.2023 09:58


Američki zvaničnici objavili su snimak vozila u trenucima pre nego što je eksplodirao na mostu Reinbou na granici između SAD i Kanade, a na kojem se vidi kako automobil juri velikom brzinom , udara o ivičnjak i potom leti u vazduhu i udara u kabinu na granici. Zapanjujući video postavljen je na društvenim mrežama američke Carine i granične zaštite nekoliko časova nakon incidenta u kojem su dve osobe poginule u automobilu, a jedan granični službenik zadobio lakše povrede, piše cp24.com.

Na snimku se vidi, nekoliko metara dalje od kabina na granici vidi beli automobil kako ide velikom brzinom. Vozilo tada udari o ivičnjak i odleti u vazduh i prevrće se u vazduhu pre nego što se sruši.

 

Guvernerka Njujorka Keti Hočul nazvala je sinoć snimak apsolutno nadrealnim i izjavila je da u ovom trenutku nema naznaka da je eksplozija na granici između SAD i Kanade teroristički napad.

-Vozilo je spaljeno, ostao je samo motor - rekla je Hočul na konferenciji za medije, prenosi AP.

Za video-snimak nesreće za koji kaže da izgleda kao da ga je 'generisala veštačka inteligencija'.

-Bićete u čudu kad budete videli snimak. Automobil je odleteo u vazduh i prošao preko ograde - rekla je Hočul novinarima.

Navela je da vlasti još ne znaju da li je vozač automobila incident izazvao svesno ili je reč o nesreći.

Američki mediji prethodno su objavili da su dve osobe stradale u eksploziji automobila na mostu Rejnbou, kod Nijagarinih vodopada, koji povezuje SAD i Kanadu.

U sinoćnjem saopštenju Federalni istražni biro (FBI) je naveo da je završio istragu na mestu događaja i da nije pronašao eksplozivne materijale. FBI je dodao da 'nije identifikovan nikakva veza sa terorizmom'.

-Stvar je predata policijskoj upravi Nijagarinih vodopada u svrhu saobraćajne istrage - saopštila je agencija.

Most Reinbou ostao je zatvoren jer je istraga o incidentu u toku. Ostala tri granična prelaza ponovo su otvorena juče kasno popodne.Izvor: Tanjug
Foto: Screenshot