Gubitnici koalicije 'pokradimo Bijeljinu' ponovo odlučuju o životu Semberije


14.11.2023 14:54


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović danas se oglasio da podsjeti odbornike većine u Skupštini grada da je 19. marta ove godine u njihovoj režiji organizovan referendum gdje je narod na svim biračkim mjestima ili, tačnije rečeno, na sva 183 biračka mjesta ili, u prevodu, u sve i jednoj mjesnoj zajednici, tj, u svih 70 mjesnih zajednica, koliko ih je na teritoriji grada Bijeljina, rekao šta misli o meni i mom radu, a istovremeno šta misli o njima!



Petrović kaže da ih treba podsjetiti prije Skupštine grada, jer su očito kratkog pamćenja.

'Podsjetio bih vas da je čak 16 političkih stranaka potpisalo koalicioni sporazum, uz skrivenu podršku stranaka koje su, kao, „bile protiv opoziva“, a aktivno su radile na mom opozivu, uz podršku republičke vlasti, medijski masakr, što sa javnog servisa, što sa brojnih lokalnih portala i uz uložen novac... Sve su to imali i doživjeli najveći politički debakl u istoriji Republike Srpske. I pored takve političke i životne lekcije, oni nisu izašli ništa pametniji, naprotiv - čini mi se još naivniji i još smješniji', naveo je Petrović.

Potpuno besplatno, navodi on, pružiću vam „gospodo“ iz postojeće-nepostojeće koalicije 'Pokradimo Bijeljinu' nekoliko dobronamjernih savjeta:

- Izgubili ste potpuni legitimitet i, da i samo malo razmišljate, svi odbornici ove 'koalicije', na čelu sa predsjednikom i potpredsjednicima Skupštine, dali bi ostavke i prepustili odborničke klupe nekom od političkih saboraca iz stranke i bez pogovora bi izglasavali prijedloge odluka koje dolaze iz Gradske uprave.

- U kampanju se ne ulazi mnogo rano, jer narodu je politike preko glave, živi na rubu egzistencije i ranim ulaskom u kampanju sami sebe faulirate - tu lekciju još niste naučili.

- Negativna kampanja nije vam dala efekta ni u jednoj prethodnoj bici - ni to niste naučili.

- Udarima na Ljubišu Petrovića samo jačate poziciju Ljubiše Petrovića - to je i malom djetetu jasno, ali izgleda nije i vama 'prekaljenim' političarima.

- Skrvili ste se narodu i ne može ni da vas gleda ni da vas sluša, skrvili ste se svojim političkim saborcima jer ste bahati, jer su jedni te isti ljudi na funkcijama i godinama haraju ovim gradom, jer obavljate duple funkcije, jer mnogi od vas imaju kriminalni dosije, jer ste talog društva koji će već na sljedećim lokalnim izborima otići u prošlost, i to ružnu prošlost!

Petrović dalje navodi da, iako bih možda trebao da koristi njihovu političku nepromišljenost, osionost i bezobrazluk, što sve njemu ide u korist, je odlučio da im otvori oči, da slijepi progledate i to na današnji veliki vjerski praznik Svetih Vračeva!  

'Zato ne maltretirajte ljude, glasajte za to što vam je servirano, ako već nemate mrvu dostojanstva i milimetar obraza da podnesete ostavke i povučete se sa svojih funkcija! Svojim neradom i bahatošću ne štetite Ljubiši Petroviću, već građanima Bijeljine koji plaćaju vaše duple funkcije (odborničko-direktorske) i sva ona bahaćenja kojima ste skloni i u kojima uživate', zaključio je Petrović.

Gradska skupština Bijeljine danas zasjeda u tom gradu.



Izvor: BN
Foto: Facebook