Članovima biračkih odbora stigle koverte sa drogom


10.11.2023 07:53


Vlasti u SAD istražuju ko je članovima biračkih odbora u nekoliko saveznih država slao koverte sa fentanilom i drugim supstancama, što je posljednja u nizu prijetnji sa kojom se suočavaju izborni zvaničnici. 



Takva pisma su prijavljena u najmanje tri američke savezne države, Džordžiji, Oregonu i Vašingtonu. Među onima koji su dobili pisma su i članovi odbora iz okruga Fulton u Džordžiji, koji uključuje i Atlantu i smatra se jednom od najvećih glasačkih jedinica u državi koja može da odluči izbore.

Sekretar te savezne države Bret Rafenspreger rekao je da su u biračke odbore poslate doze antidota – naloksona, kao mjera opreza.

Vlasti u okrugu Lejn u Oregonu istražuju ko je slao pisma sa sumnjivim supstancama u srijedu.

– Niko od članova odbora, ko je došao u kontakt sa kovertama, nije imao nikakve negativne posljedice po zdravlje – rekla je Devon Ešbridž, portparolka izbornog okruga Lejn.

Nadležni u državi Vašington objavili su da su četiri glasačka mjesta evakuisana u srijedu zbog prijetnji, što je odložilo brojanje glasova.

Članovi biračkih odbora u okruzima oko Sijetla dobili su pisma sa sumnjivim supstancama, među kojima je bio i fentanil. U jednom slučaju otkriveno je da je riječ o sodi bikarboni.

 



Izvor: Agencije
Foto: AP