U Zvorniku direktor bez konkursa zaposlio kćerke


09.11.2023 12:13


Policijski službenici Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Zvornik su Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini podnijeli Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima 'Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja' i 'Nesavjestan rad u službi' Кrivičnog zakonika Republike Srpske, protiv lica V.N. iz Zvornika. 



Naime, lice se sumnjiči da, obavljajući funkciju direktora javne ustanove, nije objavilo u jednom od dnevnih listova raspisan Javni konkurs za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme, iako je, kao direktor, bilo dužno da to objavi, shodno Pravilniku o radu zaposlenih u određenoj javnoj ustanovi, na koji način je nevršenjem svoje službene dužnosti teže povrijedilo prava drugih lica da se jave na navedeni konkurs i tako omogućilo prijavu na konkurs i zaposlenje tačno određenim licima, kao jedinim kandidatima.

Kako saznajemo prijava je podnijeta protiv bivšeg direktora Centra za socijalni rad iz Zvornika koji je zaposlio svoje kćerke dok je bio na ovoj poziciji.

Prema našim saznanjima Tužilaštvo u Bijeljini je na osnovu natpisa na društvenim mrežama i potralima poslalo policiji nalog da provjere tačnost informacija da je direktor bez Javnog konkursa dao posao članovima porodice.

Oglas je bio raspisan samo na oglasnoj tabli preduzeća, tako da drugi kandidati nisu ni znali za konkurs.

Kako saznajemo, direktor Vukašin Nikolić je otišao u penziji, a inače je kadar DEMOS- a.

U telefonskom razgovoru je kazao da je upoznat sa krivičnom prijavom, te da ovi navodi nisu tačni.

Sprovedena je, kako tvrdi regularna procedura i zaposlio je kaže, socijalne radnike koji su tada bili neophodni ustanovi.



Izvor: BN
Foto: BN