Pojeftinićemo gorivo, smanjićemo i akcize...


05.10.2023 07:13


Dragi građani, razumite malo i vi nas, a nemojte očekivati da samo mi imamo razumijevanja za vas. Savjet ministara BiH obećao: Pojeftinićemo gorivo, smanjićemo i akcize...



„Kao odgovorni ljudi, spremni da zaštitimo građane BiH od negativnih posljedica inflacije i divljanja cijena, odlučili smo da pojeftinimo gorivo čim poskupi na 4 KM po litru!

Istog trenutka kada gorivo dostigne tu cijenu, mi ćemo smanjiti akcize na gorivo na nekoliko mjeseci: odluka o smanjenju akciza i svi propratni akti su spremni i biće doneseni u Parlamentu BiH i provedeni kroz UIO BiH istog dana kada cijena goriva dostigne 4 KM, pa će već sutradan cijena pasti na nekih 3,6 -3,7 KM.

To jeste nešto više od sadašnjih 3 KM, ali je značajno manje od 4 KM, tako da građani mogu ostati mirni i bezbrižni!“, saopšteno je nakon sjednice Savjeta ministara BiH.

"Smatramo da sadašnja cijena goriva od 3 KM nije previsoka, jer se građani ne bune, a nama je budžet značajno porastao, tako da ćemo moći podmiriti naše osnovne potrebe na ovoj skupoći.

Ako bi smanjili akcize na sadašnje cijene goriva, budžeti na svim nivoima naše vlasti bili bi uskraćeni za desetine miliona maraka, što bi moglo dovesti do našeg opšteg kolapsa: od čega bi, recimo, predsjednici, ministri, direktori i poslanici primali ionako skromne plate od četiri, pet do deset hiljada maraka, kako bi ostali naši predstavnici vlasti i uposlenici preživjeli bez ionako bijednih plata od po par hiljada maraka?!

Svi oni koji nas pozivaju da odmah sad ukinemo akcize na gorivo, a da novac uštedimo na drugim budžetskim stavkama – zlonamjerni su i licemjerni. Oni ne vide da mi sebi nismo povećali plate ni za fening i da nabavljamo samo najjeftinije nove službene automobile po maksimalnim ciijenama do nekih 130.000 KM i da tako štedimo na gorivu, jer ta nova vozila troše bar 2-3 litra manje goriva od ovih starih.

I pažljivo čuvamo ta nova vozila od prevelike upotrebe tako što se svako ko je u prilici vozi helikopterom: em se brže stiže, em je dugoročno jeftinije!“, objasnili su iz Savjeta ministara BiH.

"Dragi građani, razumite malo i vi nas, a nemojte očekivati da samo mi imamo razumijevanja za vas. Nije ni nama lako na ovoj skupoći: i mi imamo porodice i izdržavamo djecu, a ne samo vi! A pritom, vi niste dužni da brinete o nama, a mi smo izabrani samo zato da bismo brinuli o vama.

Mi, dakle, imamo veliku, dvostruku odgovornost: da brinemo i o nama i o vama, dok vi trebate brinuti samo o sebi!

Zato molimo cio narod da pokaže malo više solidarnosti sa nama: u suprotnom bićemo prinuđeni da podnesemo prijave protiv većeg broja NN lica, to jest protiv svih pripadnika nezahvalnog naroda koji svoju nezahvalnost budu iskazivali na način koji prijeti da uruši naš društveno-ekonomski i politički poredak.

Zato, u pamet se prizovi narode nezahvalni, dok ne bude kasno!“, poručili su iz Savjeta ministara BiH.

 

Tekst je satiričnog sadržaja

Autor: Slobodan Durmanović/BN TV



Izvor: Slobodan Durmanović/BN TV
Foto: BN