Nakon ovna, i krava uhapšena zbog ubistva!


08.06.2022 08:32


Još jedan opet bizaran događaj odigrao se u Sudanu. Policija Južnog Sudana potvrdila je da je uhapsile kravu zbog ubistva 12-godišnjeg dečaka kao i vlasnika krave (ubice).



Ogromna životinja – bik je po navodima policije ubila12-godišnjeg dečaka, samo nekoliko dana nakon što je ovan osuđen na tri godine u vojnom logoru zbog ubistva. ( o tome smo pisali na sajtu op.aut)

Bik se šetao u blizini farme uveče prošle nedelje kada je napao dete i odmah ga ubio, saopštila je policija. Životinja je vukla plug u državi Lejks, u centru Južnog Sudana


“Krava je sada uhapšena i nalazi se u policijskoj stanici u okrugu Rumbek Central“, rekao je lokalnim medijima major Elijah Mabor, portparol policije. “Dečak je odveden u bolnicu na obdukciju te je potom poslat  kući na sahranu.” prenosi independent

Napad je usledio manje od mesec dana nakon što je ovan u istoj državi ubio 45-godišnju ženu. Adhieu Chapinga je ovan više puta udario u rebra, rekla je Mabor, koja je kasnije podlegla povredama.


Nakon tog napada, ovan je brzo uhvaćen i priveden.


Prema državnom zakonu Južnog Sudana, svaka domaća životinja koja ubije osobu automatski se daje kao kompenzacija porodici žrtve stoka je preferirani oblik valute, koristi se za kupovinu domova i isplatu miraza i kompenzaciju za prekršaje, uključujući i ubistvo.

U jednoj od najsiromašnijih zemalja na svetu, jedna krava može koštati stotine funti odnosno pravo bogatstvo.



Izvor: Zanimljivosti
Foto: Pixabay/Ilustracija