" />   " />   " />


Dodik: PIK remetilački faktor u BiH


07.06.2022 13:00


Savjet za sprovođenje mira /PIК/ je samoorganizovano tijelo koje mandat ne crpi ni iz Dejtonskog sporazuma, niti iz rezolucije Savjeta bezbjednosti UN, istakao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. 

 


- Savjet za sprovođenje mira /PIК/ je samoorganizovano tijelo koje mandat ne crpi ni iz Dejtonskog sporazuma, niti iz rezolucije Savjeta bezbjednosti UN, istakao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

"Njihovo samoorganizovanje je konstatovano od UN, ali oni nisu tijelo koje je UN osnovao, poput Unmika na Кosmetu", naveo je Dodik na svom "Tviter" profilu.

Dodik konstatuje da, stoga, sve što takvo tijelo odluči i zaključi ni pravno, niti politički ne obavezuje nikoga ni u BiH, ali ni van nje.

"Sami učesnici Londonske konferencije na kojoj je osnovan Savjet za sprovođenje mira govorili su da je u pitanju pravna besmislica, blef, jer su, tobože, morali nešto da učine", napominje Dodik.

On je dodao da PIК nije ništa drugo do remetilački faktor u BiH, kojoj pokušavaju da oduzmu ionako upitan suverenitet.

"Savjet za sprovođenje mira, sve i da je legalan i legitiman, u BiH više nema šta da traži, ovdje vlada mir od 1995. godine, pa je i komično da se kolonijalna uprava i dalje krije iza imena u kojem stoji da im je misija sprovođenje mira", naglasio je Dodik.



Izvor: Srna
Foto: Srna