Poginulo najmanje 10 ljudi, avion pao na autoput


18.08.2023 06:26


Najmanje 10 ljudi je poginulo nakon što juče čarter avion srušio na autoput sjeverno od Kuala Lumpura u Maleziji. Avion, u kojem je bilo šest putnika i dva člana posade, poletio je sa međunarodnog aerodroma Langkavi i uputio se ka aerodromu Sultan Abdul Aziz ShŠah, navodi se u saopštćenju Uprave za civilno vazduhoplovstvo Malezije.

Niko nije preživio nesreću, a žrtava ima i na autoputu, međutim one tek trebaju biti identifikovane.


-Prvi kontakt koji je avion uspostavio sa tornjem za kontrolu letenja Subang bio je u 14:47 (po lokalnom vremenu), a odobrenje za ij je dato u 14:48 sati - navodi se u saopštenju. U 14:51 po lokalnom vremenu, "kontrolni toranj je uočio dim koji potiče sa mjesta nesreće, ali avion nije uputio poziv za pomoć -dodaje se u saopštenju.

Avion se zabio u automobil i motocikl, od kojih je svaki prevozio po jednu osobu, izvještavaju državne novine Berita Harian, pozivajući se na šefa policije Selangora Huseina Omara Kana.

-Forenzičko osoblje je u procesu prikupljanja posmrtnih ostataka i odvešće ih u bolnicu Tengku Ampuan Rahimah u Klangu radi obdukcije i procesa identifikacije - rekao je Kan, prema državnim novinama, dodajući da će Ministarstvo saobraćaja sprovesti istragu.

 Izvor: Agencije
Foto: EPA-EFE